8.5 C
New York
zondag 30 juni 2024

Waterschap voornemens in beroep te gaan over Vijfde Dorp bij Raad van State

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) is voornemens om in beroep te gaan tegen het bestemmingsplan Middengebied Zuidplaspolder 1 oftewel het Vijfde Dorp. Dat liet dijkgraaf Toon van der Klugt op woensdagavond 26 juni weten in een verklaring aan de algemene vergadering van het waterschap.

“Wij hebben ons beraden of we wel of geen beroep moeten indienen tegen het bestemmingsplan Middengebied Zuidplaspolder 1.De waterkundige aspecten zijn namelijk onvoldoende geborgd in dit bestemmingsplan.

De toezeggingen van de gemeente over het opstellen van een toekomstig waterhuiskundig plan bieden ons onvoldoende zekerheid en daardoor conform. We hebben daarom als college juridisch advies ingewonnen. Op basis van een zorgvuldige afweging zijn we voornemens, in afwachting van het collegebesluit vat we dinsdag nemen, beroep in te dienen tegen het bestemmingsplan bij Raad van State.

We willen uiteraard de relatie met de gemeente in stand houden. Dat is ook voor ieders belang. Dus daar zullen we ook zeker de volle inzet voor leveren en blijven daarom ook met elkaar in gesprek”.

In de inleiding sprak van der Klugt al over een unanieme voorkeur voor deze stap van het Dagelijks Bestuur. Vanwege de betrokkenheid van het Algemeen Bestuur wilde hij dit orgaan alvast informeren.

Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan zijn er meerdere brieven gestuurd aan de gemeente door het HHSK. Daarnaast heeft het HHSK ingesproken en het leek erop dat het HHSK en de gemeente daarna in overleg waren. Het is namelijk niet gebruikelijk dat overheden de Rechtspraak kiezen als middel tegenover elkaar.

Advertentie