8.5 C
New York
zondag 30 juni 2024

Historische Vereniging Zevenhuizen-Moerkapelle ziet actie om Cortelande te promoten niet zitten

Het bestuur van stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle kan zich goed vinden in de wijze waarop het proces, om te komen tot een naam voor het 5e dorp in Zuidplas, is ingericht door het college van Zuidplas” laat voorzitter Martin Damen van de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle weten.

Alle inwoners van onze dorpen in Zuidplas zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de prijsvraag. Het is een leuke manier om de eigen creativiteit in te zetten en wij als bestuur zijn benieuwd naar de namen die bedacht worden. We hebben er vertrouwen in dat de namen die gewogen worden door de leden van de speciale commissie, zij dit doen op een heldere en transparante manier. Uiteindelijk kiezen zij drie namen waarop wij dan, als inwoners van Zuidplas, een stem kunnen uitbrengen” legt Damen uit in het persbericht.

In het persbericht laat Damen weten de actie van de andere historische verenigingen van Moordrecht en Nieuwerkerk niet te ondersteunen. Vanuit het persbericht is op te maken dat Damen het promoten van een naam niet ziet zitten en vooral voorstander is van de creativiteit van de inwoners : “We betreuren het dat de besturen van de lokale historische verenigingen in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel zich hier niet in kunnen vinden. We zijn van mening dat door het promoten van een naam die misschien niet geselecteerd wordt, we heel veel suggesties van andere inwoners niet die plek en waardering geven die zij wel verdienen

De verenigingen uit Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel willen graag Cortelande als nieuwe naam als ode aan de geschiedenis aan de naam van de polder. Indienen van de naam kan tot 1 juli op https://www.zuidplas.nl/prijsvraag. Onder inzenders wordt een jaar lang gratis fruit verloot. De shortlist van 3 namen wordt straks bepaald door een samengestelde commiissie. De samenstelling van deze commissie ziet er bij voorkeur van het college van B&W als onderstaande uit:

  1. Han Weber, burgemeester (voorzitter)
  2. Deskundige op het gebied van branding/citymarketing
  3. Afgevaardigde Kindergemeenteraad
  4. Afgevaardigde Jongerenraad
  5. Afgevaardigde straatnamencommissie Zevenhuizen/Moerkapelle
  6. Afgevaardigde straatnamencommissie Moordrecht
  7. Afgevaardigde straatnamencommissie Nieuwerkerk aan den IJssel
  8. Afgevaardigde Community Middengebied

De historische verenigingen hebben geen rol bij de commissie voor de plaatsnaam, al zit er wel iemand in de straatnaamncommissie vanuit de historische verenigingen echter op persoonlijke titel.

Advertentie