8.5 C
New York
donderdag 4 juli 2024

College B&W Zuidplas betreurt stap Hoogheemraadschap naar Raad van State

Het college van B&W in de gemeente Zuidplas betreurt dat het Hoogheemraadschap deze stap noodzakelijk acht, maar het staat iedereen vrij een beroep in te dienen tegen een eerder genomen (raads-)besluit, zo ook het Hoogheemraadschap. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten op vragen van deze nieuwssite.

Het dagelijks bestuur van het HHSK had dit unaniem voorgenomen en kreeg steun van de algemene vergadering, behalve van de SGP. Dinsdag 2 juli neemt het bestuur definitief een besluit of men naar het hoogste rechtsorgaan stapt in Nederland om zo haar zin te krijgen. Maar net als Dijkgraaf Van der Klugt laat ook Zuidplas weten dat nog wel wordt gesproken : “Het college is, en blijft, op zowel ambtelijk- als bestuurlijk niveau in gesprek met het Hoogheemraadschap. Deze gesprekken worden zoals afgesproken ‘gecontinueerd en gebruikt om te komen tot afspraken waar iedereen zich in kan vinden“. Die gesprekken komen echter tot nu toe niet tot een gewenst resultaat.

Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan legde wethouder Schuurman de kans nogal klein was dat het Hoogheemraadschap tot deze stap zou overgaan. Hij vertelde de gemeenteraad toen dat men half juni een bestuursakkoord verwachtte en dat akkoord moest leiden naar een oplossing voor de impasse. Echter kwam het niet tot een bestuursakkoord en daarom is deze impasse. Maar hoewel de woordvoerder het verhaal niet meer kon herinneren liet ze weten dat Zuidplas sterkt staat : “Wat dat betreft gelooft het college in de onderbouwing van het vastgestelde bestemmingsplan en ziet de procedure van de Raad van State daarom met goed vertrouwen tegemoet”. In onderstaande video de woorden van wethouder Schuurman over dit onderwerp bij het vaststellen van het bestemmingsplan:

Advertentie