8.5 C
New York
zondag 7 juli 2024

Dijkgraaf Toon van der Klugt kondigt afscheid aan

Dijkgraaf Toon van der Klugt neemt aan het einde van dit jaar afscheid van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Toon van der Klugt is al sinds 1995 betrokken bij het hoogheemraadschap. Eerst als lid van het algemeen bestuur en vervolgens nam hij vanaf 1999 als dagelijks bestuurder met verschillende portefeuilles deel in het college. Vanaf begin 2019 was hij waarnemend en op 28 mei 2019 is hij geïnstalleerd als dijkgraaf.

Van der Klugt : “Dijkgraaf zijn van dit prachtige waterschap is één van de mooiste banen die je je kunt voorstellen. Met pijn in mijn hart ga ik afscheid nemen. Het komende half jaar blijf ik me nog met volle overgave inzetten voor dit dynamische waterschap om het ook goed over te dragen aan mijn opvolger”.

Toon van der Klugt heeft een carrière achter de rug in het onderwijs en het bedrijfsleven. Hij was directeur-eigenaar van een grote plantenkwekerij in Bleiswijk. Naast zijn functie als dijkgraaf is hij voorzitter van de Regionale Belasting Groep (RBG) in Schiedam, voorzitter van de Zuidhollandse vereniging van Waterschappen, en commissaris en vice-voorzitter van de Nederlandse Waterschapsbank.

Van der Klugt geeft een boek aan voormalig minister De Jonge bij werkbezoek aan de Zuidplaspolder
Met beheerder J.P. Kalkman in voor een goede 1 april grap
Advertentie