8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Drukke ‘Rent-a-cop’ dienst

Politieteam Waddinxveen-Zuidplas had afgelopen vrijdag een zogenaamde ‘Rent-a-cop’ dienst waarbij de agenten in Waddinxveen en Zuidplas op verzoek handhavingsacties uit ging voeren. De dienst werd samen uitgevoerd met de handhavers van de gemeente.

Op diverse plekken viel de overlast mee maar toch werden er meerdere bekeuringen uitgedeeld. Op de dag van de ‘Rent-a-cop’ dienst werd er opvallend gecontroleerd maar op de sociale media liet de politie weten op sommige plekken terug te keren, dan minder opvallend. Hieronder een korte bloemlezing van de plekken waar gecontroleerd werd.

 • Snelheid Zuideinde – Zevenhuizen : “Dit kunnen we op grotere afstand doen zodat wij voertuigen eerder in beeld hebben dan dat de bestuurder ons kan zien. We hebben op deze locatie o.a. een elektrische step bekeurd. Deze mocht niet op de openbare weg rijden. Er is ook een aantal auto’s en scooters gecontroleerd. Tot nu toe zijn er geen ernstige overtredingen geconstateerd“.
 • Snelheid Burg. van der Lindelaan – Nieuwerkerk ad IJssel : “We hebben een controle uitgevoerd. We hebben daar een langere periode gestaan met de laser. Op dit moment zijn er geen overtredingen waargenomen. Deze locatie zal op een ander moment zeker nog meegenomen worden voor een controle“.
 • Snelheid Bermweg – Nieuwerkerk ad IJssel : Er zijn op dit moment geen overtredingen waargenomen. Ook deze locatie zal op onverwachte momenten nogmaals meegenomen worden voor een controle“.
 • Snelheid Middelweg- Moordrecht: Er zijn zijn zojuist twee boetes geschreven voor snelheid. Op deze locatie is 60 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Deze boete bedraagt 340,= euro
 • Snelheid Kruising Pr. Alexanderlaan en de J.A. Beyerinkstraat – Nieuwerkerk ad IJssel : “Er zijn in een korte periode 50 voertuigen gecontroleerd. Op dat moment zijn er geen excessen geconstateerd. We weten dat hier met regelmaat te hard gereden wordt. We zullen dan ook op een niet nader kenbaar te maken moment opnieuw een controle uitvoeren”.
 • Snelheid Ringvaartlaan – Nieuwerkerk ad IJssel : er zijn tijdens de controle voor nu geen overtredingen geconstateerd
 • Snelheid Noordkade – Waddinxveen : “Er zijn in een kort tijdsbestek 40 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Op dit gedeelte mag 50 km/u gereden worden”.
 • Geluidsoverlast Jan Dorreskade – Waddinxveen :”Daar zou geluidsoverlast zijn. We hebben geen exacte aanwijzingen gekregen waar de overlast uit bestaat. We hebben controles gedaan op verschillende plekken in deze straten maar geen geluidsoverlast geconstateerd“.
 • Snelheid Oranje Nassaulaan Zevenhuizen : “Daar is een proces verbaal uitgeschreven vanwege de te hoge snelheid. Tevens een aantal bestuurders aangesproken op hun gedrag en bewust gemaakt van het gevaar van te hard rijden in een woonwijk
 • Snelheid Zuidplaslaan – Nieuwerkerk ad IJssel Daar zijn zojuist drie bekeuringen uitgereikt aan (te)hard rijders. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u waar je 50 km/u mag.
 • Eenrichtingsverkeer Oranjewijk – Waddinxveen : daar is gehandhaafd op de eenrichtingsverkeer situatie. Dit staat aangegeven middels verkeersborden maar ons werd verzocht daar een controle uit te voeren omdat dit regelmatig genegeerd zou worden. Tijdens onze aanwezigheid hebben we dit niet kunnen constateren“.
 • Fietsen Gouweplein – Waddinxveen : ” Soms is ‘er zijn’ al voldoende om mensen duidelijk te maken dat ze ergens niet mogen rijden. Zo ook op het Gouweplein Waddinxveen. Slim besluit, het kan een vervelende boete opleveren. Op die manier is iedereen tevreden.
 • Snelheid Noordelijke Dwarsweg – Zevenhuizen: Daar zijn zestig auto’s gelaserd. Hier zijn vier bestuurders verbaliseerd vanwege een te hoge snelheid. Tevens is er een waarschuwing gegeven aan een bestuurder van een scooter die op de weg reed en daar niet mocht rijden“.
 • Snelheid Zuidelijke Rondweg – Waddinxveen: Daar geldt op dit moment een maximumsnelheid van 30km/u. Tijdens onze actie Rent a cop is ook deze locatie meerdere keren aangedragen en hebben wij een snelheidscontrole gehouden. Er wordt inderdaad te hard gereden. Wij gaan met de gemeente in gesprek hoe de situatie veiliger gemaakt kan worden, ook voor de bewoners van de aangrenzende wijk de Triangel en zullen deze locatie vaker gaan meenemen de komende tijd“.
 • Inrijverbod Moerkapelse Zijde – Moerkapelle : “Er is bekeurd op de Moerkapelse zijde waar (brom)fietsers niet mogen rijden maar wat wel gebeurde”.
 • Snelheid wethouder Visweg – Moordrecht : “Er zijn geen overtredingen geconstateerd
 • Bredeweg/Zuidelijke Dwarsweg – Moordrecht :”Hier is gelaserd waarbij vier overtredingen zijn geconstateerd. Hier zijn processen verbaal voor opgemaakt voor te hoge snelheid“.

Naast de bovenstaande acties werd er nog een verdwaalde eend door Handhaving terug gebracht en kregen vier fietsers met een mobiel in de hand een bekeuring. Deze plaatsen werden gekozen door meldingen eerder en die op de ‘Rent-a-cop’ dag werden vermeld. Verkeersoverlast kan men altijd bij de gemeente melden. Team Waddinxveen-Zuidplas keek terug op een geslaagde dag en ondanks dat er ook negatieve reacties op de sociale media waren, is men blij dat het merendeel van de mensen deze actie hebben gewaardeerd.

Advertentie