8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Mevrouw Boon neemt Zonnebloem mee op excursie naar Kröller-Müller Museum

Afgelopen donderdagochtend vertrok een bus met vijftig leden en vrijwilligers van de Zonnebloem Moordrecht naar het prachtig op de Hoge Veluwe gelegen Kröller-Müller Museum. De kunstreis was een initiatief van galerie Mevrouw Boon in de Dorpsstraat van Moordrecht. De deelnemers werden bij het aan boord gaan op theatrale wijze verwelkomd door de deftige Hélène Kröller-Müller, die het museum in 1938 oprichtte, en de getormenteerde Vincent van Gogh, van wie veel bekende schilderijen in het museum zijn ondergebracht – gespeeld door entertainmentduo De Vrolijke Noot.

In het museum kregen de deelnemers een rondleiding van drie enthousiaste museumgidsen, die uiteraard ook langs het belangrijkste werk van Vincent van Gogh leidde. Ook was er een gezamenlijke lunch en konden de deelnemers na de lunch wandelen door de bijzondere beeldentuin van het museum. Het werd een hele vrolijke dag, die mogelijk werd gemaakt door de inzet en financiële ondersteuning van velen: (vrijwilligers van) De Zonnebloem, Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, J. Bos & Zonen en Albert Heijn Moordrecht.

Advertentie