8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Kavel 13 wordt afgemaakt, nieuwe groep in de Oase

De gemeente Zuidplas gaat door met het afbouwen van “kavel 13” op bedrijventerrein de Kleine Vink en aan haar taakstelling voldoen om na de verbouwing van de Oase daar 90 mensen uit de Oekraïene wederom te huisvesten. Dat blijkt uit een informatienota van het college van B&W in Zuidplas.

Nadat de comissie bezwaarschriften de bezwaren ongegrond heeft verklaard en nadat rechter de aanvraag voor een voorlopige voorziening (VOVO) van de bedrijven (om de bouw stil te laten leggen) op 12 juni heeft afgewezen, is door de gemeente Zuidplas besloten om de bouw van de opvanglocatie af te ronden op het bedrijventerrein de Kleine Vink.

Wel loopt er nog een bodemprocedure van de bedrijven aldaar die vestiging van Oekraïense vluchtelingen om meerdere redenen niet zien zitten. De gemeente heeft daarom bijvoorbeeld dikkere ramen en wanden in de panden moeten aanbrengen wat € 785.000,- kost. Deze kosten krijgt de gemeente, volgens een informatienota, geheel vergoed uit gelden van de Rijksoverheid.

De afbouw van de flexwoningen van Kavel 13 zal enkele maanden duren en dan gaan de huidige 115 bewoners van de Oase in het najaar van 2024 verhuizen naar de Kleine Vink. De gemeente beloofd dat bij oplevering alles weer netjes er uitziet op het bedrijventerrein.

Omdat het bestemmingsplan De Twee Gebroeders vernietigd is en er op korte termijn geen zicht is op een nieuwe ontwikkeling van woningen, blijft de Oase aan de J.A. Beijerinckstraat beschikbaar. Zuidplas moet van de overheid meer opvangen dan nu kan en daarom wordt de Oase verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 90 nieuwe vluchtelingen.

Het oude bankgebouw wordt voorzien van extra maatregelen voor de nieuwe groep om de leefbaarheid te vergroten als het gaat om geluid, etc. Naast het vervangen van toiletten, vloerbedekking en het plaatsen van 2 keukenblokken, zal er de indeling van de kamers opnieuw
worden bekeken en ingericht. Het pand is naar verwachting in november geschikt voor nieuwe opvang.

Slaapkamer oase vluchtelingen
Advertentie