8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : ZVH wint en VCN veilig – Nieuwerkerk pakt grote zege

Voetbal
In de vierde klasse B zaterdag kwam alleen vv Moerkapelle aan de bak. Op sportpark de Jonge Veenen wisten de Blauw witten de nummer 2 op een gelijkspel te houden waarbij Moerkapelle niet onder deed voor Woerden. Een hoofdrol was voor keeper Sloof van Moerkapelle die vele reddingen waaronder een strafschop verrichtte en daarmee het punt veilig stelden. Moordrecht kwam niet in actie, die wedstrijd werd afgelast.
In de vierde klasse F wist Nieuwerkerk met 12-0 te winnen van NOC Kralingen waarvan op onze site een uitgelicht verslag.
In de zondag eerste klasse B wist vv Groeneweg in en tegen Den Hoorn niet de winnende lijn voort te zetten. Ondanks veel kansen werd het uiteindelijk 2-1 voor Den Hoorn met een treffer voor van Dieren voor Groeneweg.

Volleybal Heren
Zaterdag 16 maart speelde CAS CRM-ZVH in Veenendaal tegen MKB Accountants/VCV en wisten daar bijna foutloos een duidelijke 3-0 overwinning te boeken, via de setstanden 19-25, 17-25 en 15-25. Bij de de concurrenten wist Reflex te winnen maar Inter Rijswijk verloor waardoor ZVH op een tweede plek blijft staan. Voor CAS CRM staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kenders Bouw DIO/Bedum om 19.30 uur in Swanla op et programma. Dit team uit Bedum staat op een negende plaats op de ranglijst .
In diezelfde topdivisie mocht VCN tweemaal dit weekend aan de bak, zowel op zaterdag als de zondag. Op zaterdag wisten de mannen uit Capelle en NIeuwerkerk te winnen van Donitas met 3-0 en op zondag won men met 3-1 van Sudosa Desto. VCN is nu zeker van een volgend seizoen in de topdivisie en dat is een mooie opsteker voor de promovendus van afgelopen jaar.
Afgelopen week moest MVC heren 1 thuis aantreden tegen de hekkensluiter
ZOVOC Heren 4 uit Zoetermeer. De eerste set wist MVC ZOVOC onder de 10 punten te houden! Dit lukte bijna ook in de tweede en vierde set. Eigenlijk had MVC het alleen even moeilijk in de derde set, maar ook deze werd gewonnen. Eindstand 4-0 voor MVC. Setstanden waren 25-7, 25-10, 25-22 en 25-10. MVC maakt een goede kans om Promotie-Degradatie wedstrijden te mogen spelen om een plek in de tweede klasse.

Volleybal dames
De dames Laudame Financials VCN speelde zaterdag in de Oostgaarde tegen Donitas en won met 3-1 met setstanden 22-25 / 25-16 / 25-18 en 25-17. Hiermee staan de dames in de middenmoot van de Topdivisie.
Zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Bodegraven tegen VSTS en wisten dat het een zware opgave zou worden. VSTS wist uiteindelijk via de setstanden 13-25, 25-22, 23-25, 25-21 en 15-4 de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Turnen
Dit weekend waren de finales van het district Zuid-Holland in Amsterdam en NGV was goed vertegenwoordigd. Op zaterdag turnden in de derde divisie Dané Boer, Tess ten Berge, Danique van Dijk, Evi (25e), Fabienne Broeder, Britt van Tuinen en Sanne Bevers hun meerkampfinale waarin de 36 beste turnsters van Zuid-Holland het tegen elkaar opnamen.  Tess wist daar, met dank aan een strakke balk- en brugoefening, de tweede plaats te bemachtigen. Danique turnde een hele stabiele meerkamp en wist in een heel sterk deelnemersveld 5e te worden. De andere turnsters lieten mooie onderdelen zien, met hier en daar een foutje. Omdat het niveau hoog ligt in een finale betekent dat direct dat je naast een medaille grijpt.
Op zondag turnden Lize Schenkel, Tess, Danique, Sanne en Anne Korthagen de toestelfinales. In de vloerfinale wist Lize met een prachtige oefening met maar liefst 13.800, het goud te winnen. Dit is een bijzondere prestatie aangezien zij de 1.5 week voor deze wedstrijd niet heeft kunnen trainen omdat zij ziek was. Tess won tijdens de balkfinale overtuigend het goud met 13.167 punten. Danique sprong zich in haar finale op de Pegasus eveneens naar de eerste plaats op het podium met een score van maar liefst 13.900 punten. Sanne en Lize lieten tijdens hun balkfinale mooie onderdelen zien, maar grepen door een val helaas naast de medailles. Tess turnde een strakke vloeroefening en kwam tot de 7e plaats. Tijdens de sprongfinale lieten Sanne en Anne goede sprongen zien maar deze werden door de jury niet gewaardeerd met een plaats op het podium. Turnsters en trainers zijn trots de  geleverde prestaties op deze belangrijke wedstrijd en kijken terug op een zeer succesvol weekend voor NGV. De selectie gaat nu hard aan de slag om te trainen voor de aankomende landelijke halve finales in Helmond en Varsseveld.

Kampioenengalerij

CKV Nieuwerkerk D1

CKV Nieuwerkerk E1

CKV Nieuwerkerk F1

Advertentie