8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Kleine toename corona patiënten in regio, Zuidplas en Waddinxveen +1

Met de nieuwe cijfers van het RIVM van 29 maart lijkt de forse groei van de nieuwe positieve geteste patiënten met het coronavirus van gisteren gestopt te zijn. Het is niet duidelijk of dit komt doordat er in het weekend minder testen worden uitgevoerd.

In Waddinxveen is het aantal geteste patiënten nu opgelopen naar 9, in Zuidplas is het aantal patiënten nu op 16 vastgesteld. Alleen Alphen aan den Rijn en Rotterdam kende een relatief grote groei van het aantal patiënten. Hoe de patiënten zijn verdeeld over Zuidplas blijft een groot vraagteken, de cijfers zijn per gemeente gepubliceerd.

De GGD Hollands Midden, waar Zuidplas en Waddinxveen onder valt, publiceert geen cijfers meer. De nieuwe testcriteria van het RIVM zijn volgens de GGD niet representatief :”Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen. Het aantal bevestigde patiënten is hierdoor geen goede graadmeter meer”.

Advertentie