Vijf jaar is ze, ernstig ziek en met een korte levensverwachting al op de helft van haar leven. De buggy waarin ze nu in geval van nood wordt rondgereden, is veel te klein en daarmee extra belastend voor haar. Daarom is er in maart via de WMO om een rolstoel gevraagd. Vandaag krijgt ze haar rolstoel, maar niet van de WMO; Ondernemer Danny van Vliet schiet het gezin tegemoet na signalen van de Boodschappenkast.
Twee maanden terug meldde het gezin zich bij de Boodschappenkast na een Google-zoektocht naar hulp. Er was al een aantal weken weinig eten in huis en de zorgen stapelden zich op. Bij de aanmelding kwam ook het WMO-verzoek ter sprake. Van het een kwam het ander en Danny van Vliet, eigenaar van Tradecenter A20, betaalde de rolstoel voor haar omdat hij de bureaucratie niet meer kon aan zien.
“Elke dag is er 1 om van te genieten” laat Nynke Bosselaar weten. Zij bracht het gezin in contact met Danny van Vliet. Het gezin kwam er niet doorheen bij de wachtlijst van de WMO bij stichting Zo! Bosselaar benadrukt dat het even schakelen was en haar stichting niet de problematiek van wachtlijsten op deze manier kan opvangen.
Inmiddels was SP-raadslid Baas-Rodenburg op de hoogte gesteld, maar zij kreeg weinig medewerking van de directeur-bestuurder. Het raadslid werd verwezen naar het komend casus overleg. Bij het college van B&W ving het raadslid tijdens de begrotingsbehandeling ook bot; wethouder de Haas (VVD) weigerde in te gaan op een individuele zaak. Baas-Rodenburg krijgt vaker dit soort signalen binnen van wachtlijsten, maar volgens het college gaat alles goed.
Omdat ook dit soort signalen bij diverse organisaties binnenkomen en er nog niks vernomen is van stichting Zo! besloot men bij de overdracht van de rolstoel de pers te benaderen, in de hoop dat het een eyeopener is en schrijnende gevallen zoals deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.
In een analyse artikel op deze nieuwssite werd eerder al gepleit voor een zorgmarinier zoals in andere gemeenten. Deze man of vrouw gaat met dit soort gevallen, die niet kunnen wachten, aan de slag om zo te zorgen dat zorg niet te lang op zich laat wachten.