8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Cursisten behalen boulevaardigheidsbewijzen brons en zilver

Bij Jeu-de-boulesclub Nieuwerkerk hebben diverse boulers basislessen gevolgd om hun vaardigheden met de boules te vergroten. Zowel beginners als enkele enthousiastelingen met iets meer ervaring wilden hun techniek verbeteren en maakten gebruik van de mogelijkheid om het Boulevaardigheidsbewijs in bezit te krijgen.

Diverse onderdelen van de wijze, waarop een boule kan worden geplaatst passeerden de revue: hoe de bal goed vastgehouden moet worden, hoe een juiste zwaai met de arm eruit ziet, de juiste stand van het lichaam, het werd allemaal uitgelegd.

Ook diverse gebruiken bij het ballenspel werden toegelicht, zoals waar je het beste kunt gaan staan als je team niet aan de beurt is om te gooien.

Bij een deel van de trainingen werd gebruik gemaakt van een trainingsprogramma dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Met dit systeem kan worden bepaald wat ieders niveau is. De deelnemers behaalden bronzen en zilveren petanquebewijzen. Om het gouden petanquebewijs te behalen bestaan echter veel moeilijker opdrachten, slechts 3 personen in Nederland zijn in het bezit van dit bewijs.

Advertentie