8.5 C
New York
donderdag 19 september 2024

Mogelijk ijsbaan Moordrecht open op vrijdag

De ijsbaan in Moordrecht gaat mogelijk op vrijdag 2 maart open. Dat laat de Moordrechtse IJsclub weten aan GouweIJsselnieuws onder voorbehoud dat de aankomende nacht de vorst goed zal zijn.  “Vanmorgen weer gemeten er is echt heel wat ijs bijgekomen (bijna 2 cm), Dat is goed nieuws de dikte aan de kant van het clubgebouw is ongeveer 6,5 tot 7 cm. Aan de andere zijde is het 8cm a 8,5 cm. Het is nu nog steeds niet dik genoeg en ook zit er nog een windwak wat niet dicht gaat. Mocht het vannacht weer hard genoeg vriezen en de benodigde dikte gehaald worden dan hoop ik dat we in beperkte omvang open kunnen!” aldus Nicolien van de Moordrechtse IJsclub. De beperkte omvang is een half baantje en geen grote ronde door de wisselende ijsdikte en het grote wak. Nicolien sluit af : “Morgen ochtend om 9 uur weten we meer en dan zullen we definitief besluiten of we in beperkte omvang open kunnen”. Niet alleen een nacht vorst zal meewerken, ook als iedereen het ijs met rust zal laten maakt dat de kans op goed ijs groter!

Voor de IJsbaan op Hitland is er geen update geweest na gisterenmiddag. Gisteren stond er wel water op de baan en via facebook werd er gemeld dat een schaatser door het ijs was gezakt. Hierdoor ontstond een wak waardoor dat deel al verloren gaat voor schaatsen. Mocht er vandaag nog een update komen van Hitland zal dit hier worden aangevuld. Vooralsnog lijkt het ijs dermate slecht dat als er al op geschaatst kan worden, het een hindernisronde zal worden.

In Zevenhuizen wordt op de baan op de hennipgaarde wederom druk geschaatst. Vanochtend kwam er zelfs een televisieploeg van Wakker Nederland op bezoek om de Zevenhuizensche IJsclub te interviewen. Vol trots vertelde Marina Veermaan over de baan. Op de facebookpagina laat de ijsclub wel weten dat door de wind de Rotte niet dicht is daar niet geschaatst kan worden. Het ijs op de Hennipsloot vanaf het Korenmolengat tot aan de brug bij het schelpenpad is goed dichtgevroren en hier wordt nu ook massaal op geschaatst, zie onderstaande foto’s!

Advertentie