8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Inspiratiefestival verdient meer aandacht

Afgelopen zaterdag was het inspiratiefestival van stichting Zo! om mensen te inspireren op het gebied van sociaal werk, gezondheid, culturele activiteiten en op sportief vlak. Veel organisaties zoals Zo! maar ook bijvoorbeeld Onbeperkt Zuidplas waren aanwezig om zich te presenteren. Tijdens de officiële opening werd door het college van B&W de prijsvraag gestart voor het naam van nieuwe dorp maar verder waren er vooral veel optredens zoals in de zaal van dorpshuis Swanla. Cultureel heeft Zuidplas veel te bieden en inspiratiefestival kan zeker hieraan veel bijdragen. Want hoeveel mensen buiten Moordrecht kennen de theatergroep Theater voor Iedereen die over 2 weken de show de Nanny in Swanla op de planken zet!

Maar ook bekendheid van organisaties kunnen met een inspiratiefestival vergroten. Neem als voorbeeld mensen die in stille armoede leven. Komen zij in aanmerking voor bijvoorbeeld de voedselbank of de Boodschappenkast? Kan de Postkamer de mensen helpen om toch die energietoeslag of een belastingteruggave te regelen. Op het inspiratiefestival kan men toch die vraag kwijt en met elkaar in contact komen!

Daarom verdient het inspiratiefestival veel meer aandacht dan het nu kreeg. Nou was er er van alles te doen op deze dag want (al werd het op laatste moment afgelast) Trekkietrek in Moerkapelle trekt veel mensen maar ook in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel was er genoeg te doen! Dus plan een betere datum en nog een gratis tip: betrek de online lokale pers meer. Daar hoef je geen advertentie te kopen, die kennen het netwerk goed en kunnen meer bieden dan achteraf een stukje plaatsen!

Fotografie : Jacolien Rog en Jolanda Bakker

Advertentie