8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Zevenhonderd handtekeningen tegen plan groenblauwe zone

De milieuvereniging Zuidplas heeft dinsdag ongeveer 700 handtekeningen over de
groenblauwe zone aangeboden aan wethouder Daan de Haas. Deze zone is de natuurlijke buffer tussen Westergouwe en Moordrecht.
De milieuvereniging is van mening dat de brainstormsessie die in september is gehouden niet representatief is. Voorzitter Leo Loch geeft aan dat ze extensieve recreatie willen behouden. “Een restaurant geeft meer intensieve recreatie door het verkeer en de vele bezoekers”. Opmerkingen van mensen die hun handtekening zetten zijn onder andere dat men vindt dat de bestaande natuurstrook moet blijven en dat de recreatieactiviteiten zo lang mogelijk moeten uitstellen. “Er zijn voldoende horecagelegenheden in de buurt. De nokhoogte van het restaurant van 11 m is te hoog En de natuur met bijzondere weidevogels en planten mag niet overladen worden door vele recreanten. Behoud de rust”.
Voor commerciële bootverhuur verwijst de vereniging naar mogelijkheden in het Weegje. Daarnaast vragen ze zich af  wat er bedoeld wordt met voorzieningen met een directe relatie met landschappelijke kwaliteiten in deze groenblauwe zone, zoals vermeld wordt in het schetsontwerp Westergouwe. Loch hoopt dat de 700 handtekeningen een duidelijk signaal geven voor de raadsbehandeling in de gemeenteraad van zuidplas op 11 juni.
Wethouder Daan de Haas gaf aan graag met de milieuvereniging in contact te blijven. Hij moedigde hen uit kritisch de plannen te volgen en waar nodig inspraak te doen. Ook ging het kort over het realiseren van een voetpad langs het benzinestation Peut naar de groenblauwe zone. Dat is een lang gekoesterde wens van de milieuvereniging en de Haas ziet daarvoor kansen.
Advertentie