8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

PvdA/GroenLinks stelt vragen over participatie BK-weg Zevenhuizen

Raadslid Mart Damen en commissielid Rinus van Ruitenberg hebben schriftelijke vragen gesteld over de uitkomsten én het proces van participatie voor de plannen voor de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen. Sinds de veranderingen in 2012 aan hand van toenmalig verkeerswethouder Hazelebach(PvdA) is er veel te doen over de weg in het dorp.

Het dorp is inmiddels een derde aan woningen gegroeid en er gaat meer verkeer over de weg. Vroeger was deze weg de doorgaande weg tussen de A12 en Nieuwerkerk aan den IJssel en kon men letterlijk in de file zien welke maaltijd op tafel stond bij de woningen langs de weg. Na de opening van de N219 is het verkeer afgenomen maar de reconstructie heeft volgens de inwoners meer problemen dan oplossingen geboden.

Met de bevraging tijdens de verkeersveiligheidsactie “prikker op de kaart” bleken de inwoners van Zevenhuizen de weg op 1 te zetten. Diverse partijen hadden inmiddels vragen gesteld over de situatie en er werd participatie gestart maar door de bezuinigingen liet wethouder Zijlstra weten dat het plan pas na 2030 uitgevoerd zou worden maar participatie werd gestart. Uit dit proces kwamen de voorstellen waarover PvdA/GroenLinks de onderstaande vragen heeft gesteld :

Zuidplasweg-Noordelijke Dwarsweg-Burgemeester Klinkhamerweg

  • De 3 (drie) voorkeursvarianten zouden via een enquête zijn voorgelegd . De fractie van de PvdA-Groenlinks wil graag weten hoeveel inwoners hebben gereageerd en hoeveel stemmen er specifiek voor de verschillende varianten zijn gestemd?
  • Kunt u uitleggen waarom er voor een Ovonde is gekozen. Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland verschillende Ovondes buiten de woonkernen zijn aangelegd en dat deze zijn aangelegd zonder fietsstroken.Hoe denkt men dat het toevoegen van de fietsstrook zal uitpakken?
  • Hoe wordt voorkomen dat fietsers op de Zuidplasweg rijden en komen uit de richting van La Baraque t willen rijden niet gelijk linksaf slaan met de Ovonde ¾ nemen? Zeker als er ook een mogelijkheid voor linksaf wordt geboden voor vrachtwagen naar de Dorpsstraat?
  • Hoe wordt de Ovonde door professionals beoordeeld? Is er contact geweest met de verkeerskundige van de politie district Alphen aan den Rijn-Gouda? Heeft die een advies gegeven. Kunt u dit advies ter beschikking stellen?

Kerkepad-Burgemeester Klinkhamerweg

  • Welk probleem is er ter hoogte van het Kerkepad met de Burgemeester Klinkhamerweg dat er verkeerslichten moeten worden geplaatst?
  • Hoeveel ongelukken hebben er de afgelopen 10 jaar plaats gevonden op deze voetgangers oversteekplaats?
  • Hoeveel ongevallen denkt het college met het plaatsen van de verkeerslichten te voorkomen?

Opril-Burgemeester Klinkhamerweg-Swanlaweg-Potgietersingel

  • Hoeveel vertraging/oponthoud verwacht men als bewoners de wijk in of uit willen rijden op bovengenoemde kruising?
  • Is er rekening gehouden met de aanzuigende werking van de Albert Heijn die gaat komen op de parallelweg van de Swanlaweg en is deze parallelweg bereikbaar als er verkeerslussen in de wegen wordt aangelegd.
  • Waarom zijn er in de enquête vragen gesteld of men van mening is dat de situatie verbeterd voor de Politie/Brandweer/Ambulancedienst?
  • Is dit gevraagd aan de desbetreffende diensten en wat is de mening van deze diensten?  
  • Wanneer wordt dit voorstel behandeld en binnen welke termijn wil men, na goedkeuring door de raad, aan de slag met bovengenoemde locaties?

Advertentie