8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Opknappen openbare ruimte Hazeveld en De Wielewaal in Zevenhuizen gestart

In Hazeveld en De Wielewaal in Zevenhuizen start de gemeente dit najaar met het opknappen van de openbare ruimte. Aanleiding is het nodige onderhoud aan riolering, straten en het openbaar groen. Inwoners dachten mee over de inrichting van de straten. De gemeente maakte verschillende ontwerpen waar bewoners hun voorkeur voor uit konden spreken. Als werkzaamheden klaar zijn, is de openbare ruimte eigentijds en klaar voor de toekomst.

Voorkomen wateroverlast

Naast het vervangen van de bestrating, het riool en het groen brengt de gemeente ook groene  aan en zorgen ze dat het regenwater niet meer in het riool komt. Zo voorkomen Zuidplas wateroverlast door overbelasting van het riool.

Start werkzaamheden

Vanaf 21 oktober 2024 voert aannemer J. Bos en Zonen voorbereidende werkzaamheden uit. Zo plaatsen zij een keet, maken tijdelijke parkeerplaatsen en verwijderen het groen. Eind oktober 2024 starten zij vervolgens met de werkzaamheden aan het riool en de bestrating. Deze werkzaamheden ronden zij naar verwachting in februari 2025 af. Van november 2024 tot ongeveer maart/april 2025 brengen zij nieuwe bomen en planten aan. In het voorjaar van 2025 keert de rust dus weer terug in Hazeveld en De Wielewaal en kunnen bewoners genieten van een opgeknapte woonomgeving.

Advertentie