8.5 C
New York
donderdag 24 oktober 2024

Beide Zevenhuizense musea zaterdag open

De twee Zevenhuizense musea Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u welkom op zaterdag 26 oktober. We zijn dan geopend tussen 13.30 en 16.00 uur.

Op de benedenverdieping is de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle aanwezig en gaat het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen. Hier is sinds begin dit jaar een tentoonstelling over landkaarten te vinden. De geselecteerde kaarten zijn min of meer gerangschikt op periode, zoals Romeinse tijd en Bourgondische tijd. Daarmee krijgt eerst onze landelijke geschiedenis de aandacht. Verdergaand naar de huidige tijd volgt de periode van de droogmakingen en daarmee onze regionale geschiedenis. Naast deze nieuwe tentoonstelling is natuurlijk de reguliere collectie te bewonderen.

U kunt bij de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen men u bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied. Aan de balie zijn diverse boeken en tijdschriften over de lokale geschiedenis in de uitverkoop.

Op de bovenverdieping wordt stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de stichting Verzameling Ons Molenverleden. Een jubileumtentoonstelling is samengesteld en gebaseerd op materiaal van eerder gehouden exposities en ontvangen aanwinsten. Er gaat ook een fotowedstrijd van start. Het museum beschikt in de Jan Lunenburgzaal over een uitgebreide molenbibliotheek en er worden beelden vertoond van Zuidhollandse molens. In de filmzaal zal een film vertoond worden over de werking van molens waarbij een ruime plaats is ingeruimd voor het werk van de molenaar.

Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig.

Advertentie