Gisteren won Di Lorenzetto extra vergine olijfolie in New York een gouden award tijdens de NYIOOC World Olive Oil Competition. Di Lorenzetto wordt gemaakt door, de van oorsprong Rotterdamse, Herwin en Diana. Zij werken vanuit hun kantoor in Nieuwerkerk aan den IJssel of op het land in Corinaldo, een eeuwenoud dorp in de regio De Marken in Italië. Sinds 2019 produceren zij Di Lorenzetto olijfolie. Herwin is verantwoordelijk voor het werk op het land en Diana bepaalt, als olijfolie-sommelier, de uiteindelijke smaak.

Het jury-commentaar over Di Lorenzetto:
‘The award-winning Di Lorenzetto is a result of careful grove management, precise harvesting techniques and expert blending by an Olive Oil Times sommelier.’
De NYIOOC World Olive Oil Competition, is de grootste en meest prestigieuze internationale wedstrijd gewijd aan de erkenning van uitmuntendheid in extra vierge olijfolie (EVOO). De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in New York City en wordt georganiseerd door Olive Oil Times, een toonaangevende onafhankelijke bron voor nieuws en analyses over olijfolie.
De wedstrijd ontvangt elk jaar inzendingen uit meer dan 30 landen en laat daarmee de wereldwijde variatie en topkwaliteit van extra vierge olijfolie zien. Een internationaal team van zeer ervaren proefexperts beoordeelt de olijfolies via blinde smaaktesten. Zo blijft de beoordeling eerlijk en voldoen alle inzendingen aan strenge kwaliteitseisen.