8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Meisje met de Vink mag nog even in de hoek blijven zitten

Begin 2016 is het beeld Meisje met de Vink in Moordrecht weggehaald door de gemeente Zuidplas van haar plaats in winkelcentrum ‘t Smidse. Reden hiervoor was de klacht dat jongeren rond het beeld aan het hangen waren, Het beeld was daar geplaatst omdat op de oorspronkelijke plek aan de Kerklaan nieuwbouw werd gepleegd. Een troosteloze foto van Peter van Kleef in de groep “Je bent pas een Moordrechtenaar” als op facebook gaf aan dat het beeld in een hoek was geplaatst zonder uitzicht. Het beeld is ooit geschonken door bouwbedrijf Vink uit Moordrecht.

Hierop is door de gemeente een enquête gehouden en veel inwoners gaven aan dat het beeld geplaatst moest worden. Hieruit kwam dat de grote meerderheid het beeld na de nieuwbouw terug wilde hebben op de Kerklaan. Na het aanvragen van een omgevingsvergunning bleek dat er meer dan 10 inwoners een bezwaarschrift hadden ingediend en terugplaatsing dus onmogelijk werd, ondanks belofte van wethouder van Woudenberg eerder.

Afgelopen week bleek dat de gemeente Zuidplas een nieuwe plek op het oog heeft en daarom een omgevingsvergunning heeft aangevraagd op locatie Kerkplein 12, naast de kerk. De oude vergunningsaanvraag op de Kerklaan is ingetrokken en nu is het afwachten of er weer bezwaren op het verzoek komen. Tot die tijd mag het meisje met de vink in een hoekje op de gemeentewerf zitten.

Bron foto ; Peter van Kleef, pagina “Je bent pas een Moordrechtenaar” op facebook

Advertentie