8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Verkeerssituaties bij rotondes Capelle aan den IJssel worden gewijzigd

De gemeente Capelle aan den IJssel past de voorrangsregels op rotondes binnen de bebouwde kom aan. In de zomervakantie vinden de werkzaamheden plaats.

Wethouder Dick van Sluis (verkeer): “Rotondes zijn plekken waar vaak onveilige situaties ontstaan tussen automobilisten en fietsers. Met name doordat er veel onduidelijkheid is over wie er voorrang heeft. Die onduidelijkheid gaan we resoluut wegnemen”.

De voorrangsregels bij rotondes worden aangepast: “Automobilisten moeten in de nieuwe situatie voorrang gaan geven aan fietsers. Dit leidt hopelijk tot een overzichtelijker verkeersbeeld tussen fietsers en auto’s, en minder onveilige situaties.” Ondanks de nieuwe regels adviseert de wethouder wel om altijd op te blijven letten op rotondes: “Dat je voorrang hebt, betekent niet automatisch dat je het ook krijgt. Blijf dus altijd opletten!”.

Marco Rorai van de Fietsersbond: “De nieuwe voorrangsregels in Capelle zijn een flinke stap vooruit voor verkeersveiligheid, vooral voor die van de fietsers.” Bovendien denkt Rorai dat de regels tot een soepelere doorstroming op de rotondes gaat leiden, en misschien zelfs wel tot meer fietsgebruik, en dus minder files.

Er worden de komende periode verschillende aanpassingen gedaan aan de rotondes in Capelle. Er komen meer haaientanden en verkeersdrempels, andere verkeersborden en nieuwe rode fietsoversteken. Voor informatie over welke werkzaamheden er wanneer worden uitgevoerd zie www.capelleaandenijssel.nl.

In een video van de Fietsersbond is te zien wat verandert: https://youtu.be/YtJcNvu8PXE

De nieuwe situatie ziet er soortgelijk uit:

Voorbeeld uit Nesselande
Advertentie