8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

VVN neemt estafettestokje over: zet je licht AAN!

Maandagavond 22 november is door wethouder Jan Willem Schuurman een estafettestokje overgenomen van Kirsten Schippers. De wethouder speelde het stokje op zijn beurt weer door naar de Zuidplas-afdeling van VVN, die momenteel volop aan het controleren is of fietsers (juiste) verlichting voeren.

Schippers, regionaal ambassadeur voor Midden-Holland bij “Maak een punt van 0”, tevens wethouder verkeer in Waddinxveen, en Schuurman, ambassadeur verkeersveiligheid en wethouder verkeer in Zuidplas, vragen hiermee aandacht voor het voeren van verlichting op de fiets, met als basis de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘AAN op de fiets’.

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) afdeling Zuid-Holland stuurde een campagneteam naar Nieuwerkerk. Samen met leden van VVN Zuidplas hielden ze bij de Parkzoomhal een controle op fietsverlichting. Iedereen kon meedoen aan een quiz, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De winnaars worden t.z.t. via e-mail op de hoogte gesteld.

VVN deelde sleutelhangers uit aan fietsers met goede verlichting, en lampjes aan fietsers zonder (juiste) verlichting.

VVN Zuidplas zal binnenkort het estafettestokje overdragen aan een nader te bepalen instantie die ook actief bijdraagt aan verkeersveiligheid.

De politie in Waddinxveen en Zuidplas controleert ook streng op fietsverlichting. Er zijn in enkele weken tijd maar liefst 55 bekeuringen uitgeschreven. Een bekeuring voor het ontbreken van verlichting bedraagt 60 euro + 9 euro administratiekosten.

 

 

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg