8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Na meer dan honderd boetes minder afval naast containers in Zuidplas

Na het uitdelen van meer dan honderd forse boetes krijgt de gemeente Zuidplas minder meldingen van afval dat naast de ondergrondse containers wordt achter gelaten. De gemeente is vorig jaar gestart met het uitdelen van bestuurlijke boetes die veel hoger kunnen oplopen dan de boetes die voorheen werden uitgedeeld. Voorheen stond er een boete van 90 euro op het verkeerd aanbieden van afval. Met de bestuurlijke boete kan dit voor één verkeerde vuilniszak al gauw 150 euro zijn. Alle kosten van het opruimen van het afval worden nu ook op de vervuiler verhaald.

Van de ruim honderd mensen die een flinke boete hebben gehad hebben zo’n vijfentwintig mensen bezwaar gemaakt. Alle bezwaren zijn echter door een commissie afgewezen. Ondanks dat het aantal afval dumpingen is afgenomen gebeurt het nog steeds regelmatig dat huisvuil verkeerd wordt aangeboden. Het bijplaatsen bij een volle container is nooit toegestaan laat de gemeente weten. Ook wanneer de afvalpas leeg is mag dit geen reden zijn om huisvuil verkeerd aan te bieden. Bij een volle of defecte container kan het afval in een andere container binnen 250 meter van het woonadres worden aangeboden. Ook is het mogelijk om een extra container aan de pas te laten koppelen. Wanneer de afvalpas van een nieuw saldo wordt voorzien duurt het maximaal een dag voordat het is bijgeschreven.

Problemen met containers of het melden van afval naast de containers kan via het meldpunt openbare ruimte van de gemeente Zuidplas. Dit meldpunt is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente maar ook via de website van de gemeente Zuidplas.

Foto’s: Sylvia van Straalen
Advertentie