8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

A20 bij Moordrecht muurvast door ernstige aanrijding A12

Een ernstige aanrijding op de A12 op zaterdagmiddag 22 juli is de aanleiding voor een complete blokkade voor het verkeer op de A12 en de A20. De staart van de file op de A20 staat inmiddels bij Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op de A12 bij Reeuwijk is een bestelbus op zijn kop terecht gekomen. Hulpdiensten zijn bezig een beknelde inzittende te bevrijden. Naast brandweer, ambulance en politie is hiervoor ook de traumahelicopter uit Rotterdam ingezet.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Bennett van Fessem

Om de hulpdiensten de ruimte te geven zijn alle rijstroken stilgezet en staat het verkeer muurvast. Verkeer vanuit Den Haag  en vanuit Rotterdam wordt geadviseerd de nieuwe N457 te nemen en via de N209, N228 richting Utrecht te rijden.

Onze verslaggeefster staat, net als honderden anderen, al een tijdlang stil op de A20, net voorbij de oprit Moordrecht. Ze had dan ook tijd genoeg om foto’s van de situatie in de file te maken.

De verwachting is dat het oponthoud nog wel even zal duren, omdat mogelijk de verkeersongevallen analysedienst van de politie een onderzoek zal instellen. De vertraging loopt momenteel op tot 1,5 uur.

Update 15:45 uur: Volgens de ANWB wordt om 16:00 uur 1 rijstrook opengesteld, de overige 3 rijstroken blijven vermoedelijk tot 18:00 uur dicht.

Foto’s: Sylvia van Straalen

De verongelukte auto wordt geborgen
Advertentie