8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Aanvraag plaatsing openbare oplaadpalen van start

Voor inwoners van Zuidplas bestaat vanaf 24 juli de mogelijkheid de plaatsing van een openbare laadpaal aan te vragen. Voorwaarde is dat ze in het bezit zijn van een elektrische of hybride auto.

Vanwege de toename van elektrische en hybride auto’s bestaat ook de behoefte aan meer openbare laadplekken voor deze voertuigen in de gemeente Zuidplas. Rik van Woudenberg – wethouder Duurzaamheid: “Een goede ontwikkeling, elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Dat maakt het een groot pluspunt voor de leefbaarheid in de gemeente en de gezondheid van onze inwoners.”

Jan Hordijk, wethouder verkeer: “Het is onze ambitie dat er altijd een oplaadpaal in de buurt is waar iedereen terecht kan. Waar daar streven we naar: een groter dekkend laadnetwerk waar iedere inwoner, bezoeker of werknemer zijn of haar auto kan opladen”.

Allego, die de aanvragen voor openbare laadpalen zal behandelen, maakt bij een aanvraag een inventarisatie van mogelijke locaties waar de laadpaal het beste kan komen te staan. Ook bekijkt het bedrijf of de aanvraag voldoet aan de gemeentelijke beleidsregels. Hiermee wordt een voorstel gemaakt aan de gemeente, die de uiteindelijke locatie goedkeurt. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen.

De elektriciteit die geladen wordt is via zon en wind opgewekt en wordt verzorgd door energieleverancier Vandebron.

Doorgeven van een gewenste locatie kan via openbaarladen.nl/zuidplas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg