8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Man rijdt met scootmobiel in sloot aan Bermweg in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een oudere man is zondagochtend met zijn scootmobiel in een sloot gereden aan de Bermweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het hulpgeroep van de onfortuinlijke man werd gehoord door buurtbewoners die de man op het droge hebben geholpen.

Rond  7 uur in de vroege ochtend van zondag 30 juli hoorden bewoners van een pand aan de Bermweg hulpgeroep buiten. Toen ze poolshoogte gingen nemen, troffen ze in de sloot voor hun huis een oudere man aan, die samen met zijn scootmobiel te water was geraakt. Door nog onbekende oorzaak was de man na het nemen van een bocht in de weg te veel rechtdoor gereden, waarna hij via slootkant in het water eindigde. De omwonenden die de man vonden hebben hem op het droge geholpen en de hulpdiensten gewaarschuwd.

De scootmobielbestuurder is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken en voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn voertuig zelf, dat nog in de sloot lag en te zwaar was om er met de hand uit te tillen, is door de omwonenden die de man aantroffen uit het water gehaald met behulp van een kraan. Politieagenten die ter plaatse waren, hebben na afloop nog in de modderige sloot gedregd met een dreghaak om te kijken of er nog persoonlijke eigendommen van de man in het water lagen, er werd echter niets meer aangetroffen.

Foto’s : Sylvia van Straalen

Advertentie