8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Vakantiemaand juli is topmaand voor woninginbrekers in Zuidplas

Alleen al in de maand  juli van 2017 zijn maar liefst 9 woninginbraken in de gemeente Zuidplas gepleegd. Ook werd 4 keer een poging ondernomen om in te breken. In de maanden mei, juni en juli zijn totaal 21 woninginbraken gepleegd en werd 13 keer een poging tot inbraak gedaan.

Nieuwerkerk aan den IJssel was voor de inbrekers het meest in trek: 10 pogingen en 14 gelukte inbraken vonden daar plaats. In Moordrecht (3 inbraken, 2 pogingen) en Zevenhuizen (3 inbraken, 1 poging) lag dat aantal een stuk lager. Moerkapelle is qua woninginbraken het veiligste dorp: slechts 1 keer sloegen inbrekers daar met succes toe.

De politie waarschuwt rond deze periode voortdurend om bij potentiële inbrekers de indruk te wekken dat uw huis bewoond is. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld tijdschakelaars voor de lampen en zorg dat de post achter de voordeur regelmatig wordt weggehaald.

Advertentie