8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Vrijdag 1 september: traditionele muziekavond in Zevenhuizen voorafgaand aan Oogstfeest

Het Oogstfeest in Zevenhuizen is een jaarlijkse traditie. Bezoekers uit het hele land trekken naar Zevenhuizen (ZH) om de vele kraampjes te bezoeken, optredens te bekijken, deel te nemen aan diverse activiteiten en antieke landbouwmachines te bewonderen.

Dit jaar wordt het Oogstfeest op zaterdag 2 september georganiseerd onder leiding van een volledig nieuw Oogstfeestcomité. Dat betekent dat bezoekers kunnen rekenen op een opgefrist programma en ook wordt het feestterrein anders ingedeeld.

Traditiegetrouw werd de avond voorafgaand aan het Oogstfeest ook feest gevierd: vele optredens van veelal lokale muzikanten trokken muziekliefhebbers naar het Dorpsplein waar de optredens tot ‘s avonds laat plaatsvonden. Het nieuwe comité heeft de handen vol gehad aan de organisatie van het Oogstfeest zelf, waardoor er even iets minder aandacht voor ‘the night before’ was. Maar dankzij een groep vrijwilligers van dorpshuis Swanla wordt op vrijdagavond 1 september een gratis muziekfestival georganiseerd in datzelfde dorpshuis, gelegen aan de Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen.

Het publiek kan vrijdagavond 1 september rekenen op optredens van muziekvereniging De Kleine Trompetter, pop- en rockcoverband Make My Day en ‘groove sensation’ Mister Mitch. De entree is gratis en het feest duurt van 20.15 uur tot middernacht.

Advertentie