8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Buurtpreventie Nieuwerkerk draait extra rondes in vakantieperiode

De organisatie van de buurtpreventie in Nieuwerkerk schakelt een tandje bij in deze vakantieperiode. De inbraakcijfers die onlangs gepubliceerd werden tonen aan dat extra waakzaamheid in deze periode nodig is.

In alle wijken in Nieuwerkerk waren sowieso al meerdere rondes gepland, maar vanwege het verhoogde risico op inbraken gaan de vrijwilligers vaker de straat op. Niet alleen schrikken ze mogelijk inbrekers af, maar hun surveillance is er vooral op gericht om onveilige of inbraakgevoelige situaties te signaleren. Bij de rondes loopt in de meeste gevallen de politie mee. Deze agenten mogen, anders dan de vrijwilligers, zomaar een tuin in stappen of een niet afgesloten huis binnentreden.

Als het u zinvol of spannend lijkt om eens mee te lopen tijdens zo’n surveillance of als u inbraakgevoelige plekken wilt delen met het team, neem dan contact op met de organisatie via nieuwerkerk@zuidplasveilig.nl.

 

Advertentie