8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Explosiegevaar bij woningbrand Pr. Beatrixstraat Nieuwerkerk

In een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel is zondag 6 augustus een forse woningbrand uitgebroken. Zowel de brandweer uit Nieuwerkerk als uit Capelle aan den IJssel is te hulp geroepen. De brandweer zegt dat er in de nabijheid van de woning mogelijk sprake is van explosiegevaar. Hierdoor worden zowel publiek als pers in eerste instantie op veilige afstand gehouden. Eén man is in een ambulance nagekeken op de mogelijke gevolgen van rookinhalatie. De bewoners waren bij het uitbreken van de brand niet thuis.

De brand heeft gewoed op twee woonlagen van een portiekwoning aan de Beatrixstraat. De melding van de brand kwam rond 0:40 uur bij de hulpdiensten binnen. Vrij snel na het arriveren van de hulpdiensten konden de meeste vlammen worden gedoofd. Binnen een half uur was de brand meester en het gevaar voor de omgeving geweken. De woning is zwaar beschadigd geraakt. De naastgelegen woningen zijn ontruimd geweest. Na ventilatie en controle mochten de bewoners rond twee uur weer hun woning in.

Lees ook update artikel:

Uitgebreid politieonderzoek naar oorzaak forse woningbrand Beatrixstraat

Sterke aanwijzingen brandstichting woning Beatrixstraat

Woningbrand Beatrixstraat Nieuwerkerk 6 augustus 2017 Woningbrand Beatrixstraat Nieuwerkerk 6 augustus 2017

Woningbrand Beatrixstraat Nieuwerkerk 6 augustus 2017

Woningbrand Beatrixstraat Nieuwerkerk 6 augustus 2017

Foto’s: Sylvia van Straalen

Lees ook update artikel: Uitgebreid politieonderzoek naar oorzaak forse woningbrand Beatrixstraat

Advertentie