8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Sterke aanwijzingen brandstichting uitgebrande woning Beatrixstraat

De politie houdt sterk rekening met brandstichting als oorzaak van de felle woningbrand aan de Prinses Beatrixstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De technische recherche doet zondagmiddag 6 augustus onder andere onderzoek in de uitgebrande woning. De onderzoekers in witte pakken zijn rond 14.30 uur de woning ingegaan. Politieagenten hebben sinds de brandweer twaalf uur daarvoor vertrok de woning bewaakt.

De brand werd de afgelopen nacht rond 0:40 uur ontdekt. Op het moment dat de brandweer arriveerde sloegen aan beide kanten de vlammen uit de woning. De bewoners, een vrouw met twee jonge kinderen waren op dat moment niet thuis. Andere bewoners van de portiekwoning hebben het gebouw op tijd kunnen verlaten. Buren hebben voordat de brand uitbrak gestommel in de woning gehoord. Ook zijn in de afgelopen weken verschillende incidenten rond de woning geweest.

De politie heeft in de volledig uitgebrande woning onder andere een speurhond ingezet. De hond sloeg binnen enkele momenten aan in de woning. Met een speciale koolwaterstoffenmeter kan de politie gebruik van brandbare stoffen aantonen. Volgens betrokkenen zou er sprake zijn van één verdachte. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken maar wel informatie hebben kunnen altijd contact met de politie opnemen via 0900-8844.

Lees ook eerder nieuws over de woningbrand:

Uitgebreid politieonderzoek naar oorzaak forse woningbrand Beatrixstraat
Explosiegevaar bij woningbrand Pr. Beatrixstraat Nieuwerkerk

Politie onderzoek woningbrand

Politieonderzoek woningbrand Nieuwerkerk

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie