8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Uitgebreid politieonderzoek naar oorzaak forse woningbrand Beatrixstraat

De politie doet zondagmorgen 6 augustus uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de forse woningbrand aan de Prinses Beatrixstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij het onderzoek wordt met meerdere oorzaken van de brand rekening gehouden. Een van de mogelijkheden waar onderzoek naar gedaan wordt is brandstichting. De politie heeft de omgeving van de woning de afgelopen nacht afgesloten en er is een plaats delict gemaakt. Hierbij is ook de straat afgesloten gebleven. De volledig uitgebrande woning is de hele nacht bewaakt door de politie.

De brand in de woning brak zondagnacht rond 0:40 uur uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de portiekwoning. De bewoners waren bij het uitbreken van de brand niet thuis. Omwonenden zijn uit hun huis gehaald. Na een half uur had de brandweer uit Nieuwerkerk en Capelle het vuur onder controle. Een buurtbewoner is door de ambulancedienst onderzocht op de gevolgen van rookinhalatie. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Lees ook eerder artikel:

Explosiegevaar bij woningbrand Pr. Beatrixstraat Nieuwerkerk

Sterke aanwijzingen brandstichting woning Beatrixstraat

Woningbrand Beatrixstraat

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie