8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Traumahelikopter landt op A20 Nieuwerkerk vanwege ernstig ongeval

Zaterdagmiddag 26 augustus is er een traumahelikopter geland op de A20 richting Gouda bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De helikopter is ter plaatse gekomen voor een bestuurder met zware verwondingen.

Een personenvoertuig is zwaar beschadigd. De bestuurder van dit voertuig is zwaargewond. De opgeroepen Brandweer heeft de persoon uit het voertuig moeten halen. Bij het ongeval zijn twee ambulances en één traumahelikopter ter plaatse geweest. De bestuurder van de personenauto is met de ambulance met spoed meegenomen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de Politie is ter plaatse. Deze afdeling binnen de politie onderzoekt de oorzaak van meestal ernstigere verkeersongevallen. Dit betekent onder andere dat er een speciaal politievoertuig ter plaatse komt om de situatie in kaart te brengen. Hierdoor kan ook achteraf gekeken worden hoe een ongeval ontstaan is. De A20 richting Gouda is hierdoor nog een aantal uur afgesloten geweest voor al het verkeer.

De voertuigen die tussen het ongeval en knooppunt Terbregseplein stonden zijn van de snelweg afgehaald. De voertuigen reden in tegenovergestelde richting over de rijbaan richting Rotterdam. Hierdoor stond er een korte file richting Rotterdam op de vluchtstrook die normaal bestemd is voor verkeer richting Gouda. Rond 19.00 uur is de snelweg weer door Rijkswaterstaat vrijgegeven.

Onderste drie foto’s: Jeroen Mulder

Advertentie