8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Digitale problemen oplossen bij inloopcafé van bibliotheek De Groene Venen

Voor iedereen met vragen over een digitaal apparaat, zoals een tablet, smartphone, laptop, routeplanner of e-reader organiseert bibliotheek De Groene Venen een Digitaal Inloopcafé. De eerste mogelijkheid hiervoor is donderdagmiddag 31 augustus.

In het Digitaal Inloopcafé van Bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop.

Het idee hierachter is dat gebruikers van digitale apparaten elkaar kunnen helpen met vragen en kennis met elkaar kunnen delen. Maar uiteraard zijn er ook deskundige vrijwilligers aanwezig die deskundige ondersteuning kunnen bieden. Men kan er terecht voor heel veel uiteenlopende zaken zoals het installeren van apps (programma’s), vragen over e-mail, het internet of over de instellingen van een apparaat.

In de Bibliotheek in Nieuwerkerk is Wi-Fi (draadloos internet) beschikbaar. Het is wel handig om bepaalde informatie, zoals gebruikersnaam en wachtwoord om op het apparaat in te loggen mee te nemen.

Het Digitaal Inloopcafé is iedere tweede en laatste donderdagmiddag van de maand geopend tussen 14.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen zich melden bij Bibliotheek De Groene Venen, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Advertentie