8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

CDA vraagt om veilige oversteekplaats Zuidplaslaan bij Comenius College

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Zuidplas vraagt aandacht voor de oversteekplaats bij het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel. Volgens de fractie is de oversteek niet veilig voor bijvoorbeeld kinderen die sporten in de gymzaal bij de middelbare school.

De CDA-fractie kreeg de afgelopen periode signalen van ouders uit de wijk Zuidplas over de in hun ogen gevaarlijke oversteekplaats. Daarom stelt raadslid Tinet de Jonge nu vragen hierover aan het college van burgemeester en wethouders.

“In de gymzaal worden veel sportlessen gegeven aan kinderen. Denk aan turnen en vechtsporten. Ouders geven aan dat ze hun kinderen ook willen stimuleren om zelf naar die lessen te gaan. Dat kan op dit moment simpelweg niet omdat er geen veilige oversteekplaats is.”

Vooral voor basisschoolkinderen die naar hun sportlessen gaan is de oversteek een probleem. Oudere basisschoolleerlingen hebben vaak de leeftijd om zelf naar hun sportactiviteit toe te gaan. Verschillende ouders geven bij het raadslid aan hun kinderen niet alleen naar de sportles te sturen vanwege de oversteek op de Zuidplaslaan. Ook complete basisschoolklassen maken tijdens schooltijd gebruik van de oversteek. Zij hebben hun gymles in de gymzaal bij de middelbare school.  Naast kinderen in de basisschoolleeftijd die gaan sporten maken ook dagelijks een paar honderd scholieren van het Comenius College gebruik van de oversteekplek.

De fractie heeft ook contact gehad met het Comenius College. De leerlingen die daar naar school gaan zijn ouder. Echter vindt  de middelbare school dat voorkomen beter is dan genezen. De oversteekplaats is al jaren een probleem voor scholieren door de huidige voorrangssituatie. Het komt voor dat hele groepen leerlingen op weg naar huis voorrang nemen op de weg waar automobilisten 50 kilometer per uur mogen rijden. Dat levert met enige regelmaat gevaarlijke situaties op. Ook het gebrek aan ruimte voor fietsers en voetgangers op de oversteekplaats draagt bij aan de gevaarlijke verkeerssituatie. De CDA-fractie vindt dat er een veilige oversteekplaats gemaakt moet worden, bijvoorbeeld met een zebrapad of verkeerslicht.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg