8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Wachtlijsten bij VV Nieuwerkerk wegens ruimtegebrek

CDA gemeenteraadslid Tinet de Jonge heeft schriftelijke vragen gesteld over wachtlijsten bij voetbalvereniging VV Nieuwerkerk.“Ik zat bij een moeder aan de keukentafel en zij schoof een email met de wachtlijst onder mijn neus. Haar zoontje was diep teleurgesteld. Ergens kon ik mijn ogen niet geloven. Kleine mannetjes en meisjes in onze gemeente die niet kunnen voetballen? Dat zou toch niet moeten kunnen?” zegt De Jonge.

Toch kreeg het raadslid reacties van zo’n twintig gezinnen met een kind op de wachtlijst. Daarom belde het raadslid met de vereniging. De voetbalvereniging gaf aan dat er inderdaad een wachtlijst is. De club wil heel graag aan alle kinderen een plek bieden maar ze hebben de ruimte op dit moment simpelweg niet.

“Dat houdt dus in dat kinderen, die soms al een behoorlijke periode hebben moeten wachten voordat ze ein-de-lijk op voetbal mochten, nu nog een jaar moeten wachten. Ook het meisjeselftal zit vol. Dat is natuurlijk zonde. Juist nu er zoveel positieve aandacht is geweest voor het damesvoetbal zou dat echt een kans kunnen zijn om deze doelgroep kennis te laten maken met voetbal”, vervolgt het CDA-raadslid.

Het CDA vraagt het college om samen met VV Nieuwerkerk op zoek te gaan naar mogelijkheden zodat kinderen die nu op de wachtlijst terecht gekomen zijn, alsnog de voetbalschoenen aan mogen trekken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg