8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Veilig Verkeer Nederland Zuidplas bezoekt Moordrecht met wethouder

De Zuidplas-afdeling van Veilig Verkeer Nederland heeft op maandag 4 september de jaarlijkse traditionele fietstocht met de wethouder Verkeer gereden. Dit jaar toog het gezelschap, bestaande uit wethouder Jan Hordijk, VVN’ers Jos van Dijk en Cees van de Bovenkamp en medewerker van de vakgroep Verkeer Bob Brekelmans, naar Moordrecht.

VVN-voorzitter Jos van Dijk had samen met zijn bestuursleden een route in Moordrecht uitgezet met punten, die op een of andere manier de aandacht qua verkeersveiligheid verdienen. De route is pas bij vertrek bekend gemaakt.

In aanloop naar de tocht richting Moordrecht werd in Nieuwerkerk stilgestaan bij de oversteek op de Zuidplaslaan voor fietsers bij het Comenius-college. Deze oversteek is recent onder de aandacht gebracht door Tinet de Jonge (CDA) vanwege onveiligheid. Wethouder en VVN hebben de situatie aanschouwd en opgenomen in de aandachtslijst naar aanleiding van deze fietstocht.

Bij de Middelweg in Moordrecht was een stop ingepland door Van Dijk. Met de wethouder werden de voorgaande, maar ook de nieuwe inrichting doorgesproken. De laatste jaren zijn hier nogal wat wijzigingen doorgevoerd. En ook de komende periode zijn veranderingen op dit weggedeelte te verwachten. Ook van dit weggedeelte zijn door gemeente en VVN aantekeningen gemaakt en opgenomen in de aandachtslijst.

De route werd vervolgd richting kruispunt Oosteinde/Oostpolderweg, waar een nieuwe inrichting te verwachten is. VVN heeft de wethouder verteld wat zou moeten veranderen om de kruising veiliger en overzichtelijker te krijgen dan nu het geval is.

VVN ontving klachten over parkeergedrag in de Mr. Lallemanstraat, zodat ook daar een bezoek werd gebracht. De overlast leek op dat moment mee te vallen, hoewel een busje buiten de vakken op een hoek geparkeerd stond, waardoor een eventuele brandweerauto daar moeilijker zou kunnen passeren.

Met een virtuele lijst van aandachtspunten voor zowel VVN als voor de gemeente fietste  het gezelschap terug naar Nieuwerkerk.

Advertentie