8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Aanpassingen rond spoortunnel kost Zuidplas 169.000 euro

De aanleg van keerlussen en andere aanpassingen bij de nieuwe spoortunnel in de Bredeweg heeft de gemeente Zuidplas 169.000 euro gekost. Dat staat te lezen in een informatienota die onlangs naar de gemeenteraad is gestuurd. Omdat er haast was bij de aanpassingen zijn de kosten al gemaakt voordat de gemeenteraad om het bedrag is gevraagd.

Op de Middelweg en de Bredeweg tussen de A12 bij Moerkapelle en de A20 bij Moordrecht zijn in totaal 5 keermogelijkheden voor vrachtwagens aangelegd. Ook zijn er verkeersdrempels aangelegd op verschillende plaatsen en zijn er heel veel verkeersborden geplaatst. Sinds de aanpassingen is de Middelweg en Bredeweg voor bestemmingsverkeer weer per vrachtwagen bereikbaar.
De aanpassingen moeten zorgen voor een veiligere situatie bij de nieuwe spoortunnel die gebouwd is voor langzaam een klein verkeer. Doorgaande vrachtwagens kunnen geen gebruik meer maken van de tunnel die slechts 3,20 meter hoog is. Sinds de opening van de tunnel stonden dagelijks honderden vrachtwagens bij of in de tunnel die op basis van navigatie of gewoonte niet op verschillende waarschuwingen letten.

Na een flink aantal ongelukken is de weg deels afgesloten geweest. Dit zorgde bij omwonenden voor problemen waarna voor een oplossing is gezocht. De rekening van 169.000 euro voor de aanpassingen ligt voorlopig bij de gemeente Zuidplas. Omdat de weg nog in beheer is bij de provincie wil Zuidplas een deel van de rekening bij de provincie Zuid-Holland inleveren. Naast de aanpassingen zijn de afgelopen maanden ook veel kosten gemaakt voor verkeersregelaars. Hoeveel dit gekost heeft en wie dit moet betalen staat niet in de informatie nota.

Foto: Sylvia van Straalen

 

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg