8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Lesboek Esther Erdtsieck-Blaaser voorziet in grote behoefte

Op woensdagmiddag 13 september 2017 nam Esther Erdtsieck-Blaaser het eerste exemplaar van haar boek in ontvangst. Dit gebeurde in theater Swanla in Zevenhuizen onder toeziend oog van een flink publiek.

Naast de uitgever van het boek, Michael Kroegman van uitgeverij ‘Het mooie boek’, waren er veel (oud-)collega’s, mede-docenten, leerlingen en andere relaties getuige van de officiële gebeurtenis.

Twee voorbeelden uit het boek werden getoond aan het publiek, waarbij direct te zien was hoe gemakkelijk de leerlingen de lessen oppakken. Zangcoach Käthe Staallekker en muzikant Henk Elderson brachten een van de liedjes van de begeleidende CD live op het toneel. Dat de melodie en tekst aanslaan was aan het publiek zichtbaar: menigeen bewoog mee op de muziek of werd geïnspireerd door de tekst.

Het eerste exemplaar van het boek werd aan de dramacoach uitgereikt door Marlou Stolk, die zich bezig houdt met onderwijs en educatie van jong talent bij Theater Rotterdam. Marlou en Esther waren samen kerndocent Spel bij jeugdtheater Hofplein.

Zowel uitgever Michael als collega Marlou constateerden dat het boek voorziet in een grote behoefte.

Het boek is vooral bestemd voor leerkrachten in het primair onderwijs en bevat meer dan 200 drama-opdrachten voor groepen van alle leeftijden. Zie de website van ‘Jij kan het ook’ voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Publiek luisterde gefascineerd

Advertentie