8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Bewaarkaart biedt hulpmiddel bij zorg en overlast in Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft een nieuwe kaart ontwikkeld. De kaart bevat de belangrijkste meldpunten op het gebied van zorg en overlast in Zuidplas. Inwoners kunnen deze meldpunten benaderen als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Alle inwoners van Zuidplas ontvangen op zaterdag 23 september de bewaarkaart in de brievenbus.

“Ik kreeg pas de vraag van een inwoner die zich zorgen maakte om een dementerende buurtbewoner en waar hij dat moest melden. De EHB ZO! kaart is het antwoord op die vraag”, aldus wethouder Daan de Haas die de eerste kaart al door zijn brievenbus in ontvangst heeft genomen.

Inwoners vinden op de EHB ZO! kaart de belangrijkste informatie- en meldpunten die benaderd kunnen worden als zij zich zorgen maken over iemand in de nabije
omgeving. Ook kan de kaart gebruikt worden als een inwoner denkt dat iemand zorg nodig heeft die daar zelf niet om kan of wil vragen. Het kan gaan om vermoedens van huiselijk geweld, verwaarlozing, vereenzaming, vervuiling, dementie, kindermishandeling of een ander niet-pluis gevoel.

De EHB ZO! kaart biedt dan een handig hulpmiddel. Bij ernstige overlast kunnen inwoners natuurlijk net als voorheen dit melden bij de meldkamer van de politie via 112. De politie kan dan direct actie ondernemen. De zorg- en overlastkaart van de gemeente Zuidplas is een initiatief in het kader van de week van de eenzaamheid. De week van de eenzaamheid duurt dit jaar van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg