8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Nieuw Zeelandse toerist gewond in molen Windlust

Een toerist uit Nieuw-Zeeland is zondagmiddag 24 september gewond geraakt bij een bezoek aan molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 14.30 uur. Het slachtoffer kon door het ongeval niet meer zelf naar beneden komen over de smalle trap in de molen. De brandweer werd hierom om hulp gevraagd. De onfortuinlijke toerist is vervolgens met een hoogwerker van de brandweer uit Capelle naar beneden gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde op het moment dat de groep een rondleiding kreeg op de eerste verdieping van de molen. Het slachtoffer is mogelijk ergens over gestruikeld maar kan ook onwel geworden zijn. De toerist liep meerdere lichte verwondingen op waaronder aan de enkel. Hierdoor kon het slachtoffer niet meer naar beneden en werden de hulpdiensten zonder grote spoed opgetrommeld.

De toerist is bezig met een cruise van zestig dagen. De groep met toeristen uit Australië, de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland bracht zondagmiddag een bezoek aan de molen langs de Hollandsche IJssel bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De toeristen werden met twee bussen bij de molen aangevoerd. Het was de eerste keer dat de vrijwilligers van korenmolen Windlust zo’n grote groep cruisegangers ontvingen.

Ongeval Molen Windlust

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie