8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Geen stoomtrein tussen Gouda en Rotterdam komend weekend

Stoom Stichting Nederland heeft woensdag 4 oktober bekend gemaakt dat de geplande ritjes met een stoomtrein komend weekend niet door kunnen gaan. De jaarlijkse pendelverbinding tussen het museum in Rotterdam en station Gouda stonden voor het weekend van 7 en 8 oktober gepland. Werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Woerden gooien roet in de plannen van de stoomstichting.

Door de werkzaamheden is het niet mogelijk om met de stoomlocomotief te rangeren op station Gouda Goverwelle. De stichting had dit op willen lossen door gebruik te maken van twee locomotieven. De dienstregeling hiervoor is het op het laatste moment echter afgekeurd. Hierdoor zit er niets anders op om de geplande ritjes met de stoomtrein te schrappen.

De pendeltreinen zijn inmiddels een traditie geworden begin oktober en kunnen op veel belangstelling zowel in de trein als daar buiten rekenen. Stoomtrein liefhebbers kunnen nog wel terecht in Rotterdam. Tijdens het stoomweekend staan er twee locomotieven onder stoom en is er nog veel meer te zien op het terrein van de stichting aan de Rolf Hartkoornweg 50 in Rotterdam. De toegangsprijzen zullen door het gemis van de pendeltrein lager zijn.

Overigens kunnen de echte stoomtreinliefhebers die de beschikking hebben over een flink budget de stoomtrein ook huren. Stoom Stichting Nederland verhuurt de trein voor bijzondere gelegenheden aan vooral bedrijven en organisaties die hun klanten iets bijzonders willen laten meemaken. Prijzen zijn op te vragen bij Stoom Stichting Nederland.

Foto: Sylvia van Straalen

Advertentie