8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Middelweg Moordrecht wordt na de herfstvakantie nog stukje veiliger

De Middelweg in Moordrecht is de laatste jaren in fases heringericht. Aanleiding destijds was een combinatie van onderhoud, de ingebruikname van de Brede School en onveilige situaties op de weg.

Na de herinrichting kwam bij de gemeente desondanks het signaal, dat de inwoners van Moordrecht de Middelweg als onveilig ervaren. Hierop heeft de gemeente een adviesbureau opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de situatie veiliger kan worden gemaakt.

Het adviesbureau heeft enkele maatregelen samengesteld, waarmee de Middelweg veiliger zal worden. Deze maatregelen zijn:

  • Het fietspad naast de rijbaan tussen de Stevensstraat en de Weidezoom wordt verplicht voor alle fietsers, zowel richting centrum als vanaf het centrum
  • Het fietspad wordt een zgn. twee-richtingen fietspad
  • Het fietspad wordt duidelijk aangegeven d.m.v. rode bestrating
  • De Boerderijlaan wordt een uitrit, die uitkomt op de Middelweg. Dat betekent, dat verkeer vanuit de Boerderijlaan voorrang moet verlenen aan de fietsers (uit beide richtingen), èn aan verkeer op de Middelweg
  • Het fietspad aan de oostzijde van de Middelweg, tussen de brug en Land voor Water wordt omgebouwd naar voetpad
  • De doorgang naar het fietspad bij de voormalige schuine oversteek (nabij Land voor Water) wordt dichtgemaakt

De maatregelen zijn met inwoners uit het dorp besproken.

In de periode rondom de herfstvakantie zullen de werkzaamheden op de Middelweg plaatsvinden. De gemeente hoopt hierdoor zoveel mogelijk overlast voor de weggebruikers en omwonenden te voorkomen.

Het college van B&W hoopt met deze maatregelen de verkeersveiligheid op de Middelweg voor haar inwoners en de overige weggebruikers te vergroten.

Advertentie