8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Strafwerk voor wethouder na teveel taalfouten in onderwijsnota

Wethouder Rik van Woudenberg heeft dinsdagavond 10 oktober de gemeenteraad getrakteerd op een tompouce. Aanleiding van de traktatie is de ‘clausule Woudstra’.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 augustus had Van Woudenberg taart beloofd aan SP-raadslid Woudstra. Woudstra zou een taart krijgen als in de volgende versie van een stuk over de voorschoolse voorzieningen in Zuidplas weer een taalfout zou zitten. De aanleiding van deze belofte was de inbreng van Woudstra in augustus waarmee de wethouder een korte taalcursus kreeg tijdens de raadsvergadering.

Het stuk dat op de agenda stond van de gemeenteraad van Zuidplas ging hilarisch genoeg over het onderwijs. Het stuk beschrijft de uitgangspunten voor voorschoolse voorzieningen in de gemeente Zuidplas. Het document is samengesteld in nauw overleg met het onderwijsveld. Naar alle waarschijnlijkheid is er alleen over de inhoud overlegd, maar is er geen leraar met de rode pen door het stuk gegaan. Bij de volgende versie, die op 10 oktober behandeld zou worden, zouden er geen fouten meer in het stuk zitten beloofde de wethouder.

In de aanloop naar de raadsvergadering van 10 oktober vonden ambtenaren van de gemeente Zuidplas zelf nog fouten in het stuk. Hierop besloot Van Woudenberg voorzorgsmaatregelen te treffen en een lading tompouces in te slaan. Deze werden voor de behandeling van de onderwijsnota uitgedeeld aan de 27 raadsleden. Woudstra gaf na de traktatie aan teleurgesteld te zijn in het aantal taalfouten in de nota. De verslaggever van Gouwe IJssel Nieuws kreeg met dank aan SP-raadslid Jan Baas ook een tompouce.

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie