8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Tweede aanhouding in zaak rond overval Hoofdweg

De politie heeft onlangs een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek rond een verduisterde motorscooter waarmee op 13 juli een overval is gepleegd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam. In augustus werd al een 21-jarige man aangehouden in deze zaak. Het onderzoek naar de gewapende overval op een 74-jarige man in zijn autobedrijf aan de Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel is nog in volle gang. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De aanhoudingen volgen op de verduistering van een opvallende 3-wielige motorscooter. De eerste verdachte reageerde in juli op een advertentie op Marktplaats waar de motorscooter in Dordrecht te koop werd aangeboden. Na de overdracht van de scooter bleek de betaling niet te zijn gelukt. Mogelijk is er sprake geweest van oplichting door middel van een nep bank-app. De eigenaar van de motorscooter heeft aangifte gedaan bij de politie.

Een paar dagen later werd de motorscooter gebruikt bij een gewapende overval op een 74-jarige man in zijn bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel. De overval vond plaats op donderdag 13 juli, tussen 09.00 uur en 09.30 uur, aan de Hoofdweg Zuid.
Volgens een rechercheur uit het onderzoeksteam heeft het slachtoffer geluk gehad. ‘Deze overval had heel anders kunnen aflopen. We hebben in dit onderzoek goede hulp gehad van een oplettende vrachtwagenchauffeur. De verdachten van de overval botsten tijdens hun vlucht tegen zijn geparkeerde vrachtwagen aan en de vrachtwagenchauffeur noteerde het kenteken. Uiteindelijk heeft deze informatie geholpen bij het onderzoek’.

 

 

Advertentie