8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Politie druk met vermissing, vernieling, mishandeling en verdachte situaties

De politie van het team Waddinxveen-Zuidplas is dit weekend druk geweest met veel meldingen van incidenten in de regio. Zo was er onder andere sprake van een vermissing, een mishandeling, geluidsoverlast, vernieling, vuurwerk en geluidsoverlast en meldingen van twee verdachte situaties. Tussendoor werd ook nog een 37-jarige man aangehouden naar aanleiding van een eerdere zaak en de brandweer bij twee meldingen ondersteund.
In Nieuwerkerk aan den IJssel is zaterdagavond een 39-jarige vrouw vermist geweest. De politie heeft na de melding in de omgeving gezocht en de vermiste vrouw uiteindelijk aangetroffen. Bij deze melding is ook Burgernet ingezet. Honderden mensen in de omgeving zijn in een telefonisch bericht gevraagd naar de vrouw uit te kijken. Uiteindelijk kon de politie melden dat de vrouw in goede gezondheid is aangetroffen.

Op de Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel en ergens in Waddinxveen kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. Onderzoek ter plaatse heeft geen aanhoudingen opgeleverd. Ook kreeg de politie melding van een mishandeling in Waddinxveen. Details van deze mishandeling heeft de politie nog niet bekend gemaakt.
Zowel in Moordrecht als in Waddinxveen waren incidenten waarbij de brandweer werd ingezet. In het holst van de nacht naar zaterdag was er sprake van een CO-melder die afging in een woning van een jong gezin in Moordrecht. Deze melding liep met een sisser af. In Waddinxveen was sprake van een groter incident. Op de zolder van een woning aan de Heemraadbrand is een forse brand ontstaan. De vlammen sloegen hierbij uit het dak van de woning. De bewoners van de woning en omliggende woningen konden zich op tijd in veiligheid brengen. De schade is groot.

Afgelopen weekend heeft de politie verschillende meldingen van overlast ontvangen. Het ging hierbij om geluidsoverlast, vuurwerk overlast en overlast door hangjongeren. De politie heeft geprobeerd de overlast te stoppen. Hierbij is niemand aangehouden. Tenslotte heeft de politie ook nog aan ongeval op de A12 afgehandeld. Een automobilist is de macht over het stuur verloren en in de vangrail geklapt. Bij het eenzijdige ongeval is niemand gewond geraakt. De bestuurder had niet gedronken. De auto is weg getakeld.

Ondanks dat de politie zich ook in het weekend niet verveeld wordt toch gevraagd altijd de politie in te lichten bij incidenten. Wanneer er sprake is van een mogelijkheid om iemand op heterdaad te betrappen dan moet deze melding via 112 gedaan worden. Andere meldingen en tips kunnen gedaan worden via het algemene nummer 0900-8844.

Politie bij melding CO Moordrecht

Politie bij incident in woning Moordrecht. Foto Sylvia van Straalen

Advertentie