8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

VVD Zuidplas stelt kandidatenlijst voor lokale verkiezingen 2018 vast

De Algemene Ledenvergadering van de VVD Zuidplas heeft maandagavond 22 oktober de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018.

 Onder luid applaus werd de lijsttrekker Jan Hordijk gefeliciteerd samen met de overige VVD-ers van de lijst. Op plek twee de huidige fractievoorzitter, Ferry van Wijnen, direct gevolgd door Annika van Gerwen, momenteel vice-fractievoorzitter.

Verder staat Jos Wiegman op plek zes van de lijst. Wiegman was wethouder in de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Als lijstduwer staat Tamara van Ark op de lijst. Van Ark had eerder op maandag 22 oktober een gesprek met formateur Mark Rutte. Van Ark wordt staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid in kabinet Rutte III. Eerder was Van Ark wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel en Zuidplas.

Ook zijn er een aantal nieuwe namen op de lijst zoals Sep Pouwels – Nahrvar, met ervaring in de deelraad van Rotterdam, Leendert Karreman, de afgelopen jaren betrokken als fractieadviseur en Cindy uit de Bulten, die in het dagelijks leven HR-specialist is. Stabiliteit wordt verder verkregen door huidig wethouder Daan de Haas op plek vier, huidig VVD-raadslid Jan Ambachtsheer op plek zeven en voormalig raadslid Giel Dubbeld op tien.

De voltallige top 10 ziet er als volgt uit:
1. Jan Hordijk (lijstrekker)
2. Ferry van Wijnen
3. Annika van Gerwen,
4. Daan de Haas,
5. Leendert Karreman
6. Jos Wiegman
7. Jan Ambachtsheer
8. Sep Pouwels – Nahrvar
9. Cindy Uit de Bulten
10. Giel Dubbeld

Het bestuur van de afdeling Zuidplas is verder zeer tevreden dat ook de leden op plek elf en verder, allen eveneens zeer gekwalificeerd zijn. De VVD Zuidplas staat daarmee stevig in de steigers en gaat “Vol Vertrouwen Door” met haar inzet voor de gemeente Zuidplas en haar inwoners. Onder deze titel werd ook het verkiezingsprogramma op maandagavond vastgesteld.

“De komende maanden zullen wij ons met onze nieuwe ploeg presenteren aan de inwoners van Zuidplas. We hebben de afgelopen jaren al veel voor de gemeenschap gerealiseerd, maar er is nog het nodige te doen”, aldus de kersverse lijsttrekker Jan Hordijk.

Foto: VVD Zuidplas

 

Advertentie