8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Afgesplitst raadslid weer lid geworden van VVD

Raadslid Sep Pouwels, in 2021 afgesplitst van de VVD en in 2022 afgesplitst van PvdA-GL in de gemeenteraad van Zuidplas, is weer lid geworden van de landelijke VVD. Dat blijkt uit haar inspraak afgelopen zaterdag 27 januari op het VVD-congres.

Pouwels sprak in op het congres en diende later als mede-indiener een motie in. De motie riep op om tijdens de formatie aandacht te hebben voor arbeids- en kennismigratie. Volgens de indieners heeft dit onderwerp geen prioriteit bij andere rechtse partijen. De motie werd overgenomen door de tweede kamer fractie van de VVD en daarmee niet in stemming gebracht op het congres.

Geen gevolgen voor raadswerk Zuidplas
Toen Pouwels in 2021 zich afsplitste van de VVD-fractie in Zuidplas zegde zij ook haar VVD-lidmaatschap op. Daarna werd Pouwels lid van GroenLinks. Uit navraag van Gouwe IJssel Nieuws bij het raadslid blijkt dat Pouwels inmiddels het lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd en weer lid is van de landelijke VVD. Het lidmaatschap van de landelijke VVD heeft geen gevolgen voor het werk dat Pouwels doet als raadslid laat zij desgevraagd aan Gouwe IJssel Nieuws weten.

Inspraak Sep Pouwels op VVD-congres
Toelichting motie door Sep Pouwels op VVD-congres
Advertentie