8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

College Zuidplas inspecteert bouwactiviteiten Koningskwartier Zevenhuizen

Het college van B&W in Zuidplas heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de het woningbouw project in het Koningskwartier in Zevenhuizen. Het gemeentebestuur wilde met eigen ogen de vorderingen in de nieuwste wijk van Zevenhuizen bekijken.

Op dit moment wordt er volop gebouwd maar ook wordt voor een nieuwe fase van het project de grond bouwrijp gemaakt. Volgens een gemeentelijke persbericht heeft het college er alle vertrouwen in dat het proces tot een goed einde komt. “De totale wijk Zevenhuizen-Zuid waar het Koningskwartier een onderdeel van is moet een verrijking op het woongebied van Zuidplas worden” staat te lezen in het korte persbericht van de gemeente.

De bouwactiviteiten zijn een onderdeel van de bouwplannen in de Zuidplaspolder zoals die begin deze eeuw bedacht zijn. Zevenhuizen-Zuid moet in totaal zo’n 1.400 woningen groot worden. Deze maanden wordt in de politiek uitgebreid nagedacht hoe het verder moet met de overige plannen in de Zuidplaspolder. Vorige maand ontstond in de politiek discussie of dit niet te veel achter gesloten deuren gebeurt. Inmiddels staan voor de komende week twee informatieavonden voor inwoners op de agenda. De eerste is op 31 oktober in dorpshuis Swanla. De tweede op donderdag 2 november in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel. De avonden beginnen om 19.30 uur met een inloop vanaf 18.45 uur.

Advertentie