8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Molen Windlust bakt pannenkoeken voor derde maalsteen

De vrijwilligers van Molen Windlust hebben op zaterdag 4 november pannenkoeken gebakken. De actie is onderdeel van een reeks aan evenementen die extra geld in laatje moeten brengen.

Dat extra geld is bedoeld voor het gereedmaken van de derde molensteen van de Nieuwerkerkse molen. De molen maalt al jaren Spelt en Tarwe en gebruikt daarvoor twee van de drie molenstenen. Omdat de derde molensteen lang niet gebruikt is moet deze eerst in optimale staat worden gebracht voor deze weer bruikbaar is.

Voor deze klus zijn in eerste instantie molenbouwers nodig die de steen vrijmaken en klaarleggen voor de steenscherper. Deze steenscherper bewerkt de steen zo dat hij geschikt is voor het malen van bepaalde graankorrels. Hierna moeten de molenbouwers de steen weer op zijn originele plaats leggen. Voor deze klus heeft de molen zelf niet genoeg financiële middelen beschikbaar. Daarom worden evenementen georganiseerd.

De actie van zaterdag 4 november heeft 119,- euro opgeleverd. Er is totaal circa 1500,- euro nodig voor het gereedmaken van de steen.

Advertentie