8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Constructief overleg over woningbouw Eendragtspolder

Verschillende partijen zijn constructief met elkaar in overleg over de bouw van 36 woningen in de Eendragtspolder bij Oud Verlaat. Dat laat het College van B&W in een informatienota aan de gemeenteraad weten. De partijen zijn met elkaar in gesprek gegaan op verzoek van de gemeenteraad. Dat gebeurd tijdens de behandeling van een bouwplan afgelopen zomer in de gemeenteraad. Een project ontwikkelaar wilde in de hoek van de Eendragtspolder bij de Rottekade en de Middelweg 36 woningen bouwen en de aanwezige kassen die verspreid in de omgeving liggen slopen. Het oorspronkelijke plan zou zorgen dat er veel minder ruimte bebouwd zou zijn na afloop van het project.

Alle betrokken overheden waren positief over het plan maar buurtbewoners en natuurorganisaties kwamen hevig in verzet. Het plan zou een mooi stuk landschap in de hoek van de polder dat nu leeg is om zeep helpen. Een aantal maanden later is er een klankbord groep opgericht waarin de verschillende organisaties hebben plaats genomen. Hieronder zijn de ontwikkelaar, de natuurorganisaties, verenigde buurtbewoners en het recreatieschap Rottemeren. Onder begeleiding van een stedebouw- en verkeerskundige van de gemeente zijn alle bezwaren besproken.

De verschillende partijen zijn nu in overleg met elkaar over mogelijke oplossingen en een situatie die mogelijk  is voor iedereen. De verwachting is dat deze gesprekken tot begin volgend jaar duren. Een behandeling van een nieuw bestemmingsplan wordt pas in de loop van volgend jaar verwacht.

Advertentie